Ce este Ozonoterapia?

Ozonoterapia reprezintă o terapie bazată pe injectarea sau insuflarea în organism a unei anumite cantități de ozon, prin diferite tehnici, care în anumite domenii de patologie a permis obținerea unor rezultate terapeutice de neașteptat, datorate acțiunii directe a ozonului în cursul aplicațiilor locale, de tip dezinfectant, revitalizant și trofic, datorită acțiunii antialgice și miorelaxante, precum și datorită
efectului puternic antibacterian și virustatic de tip sistemic al ozonului.
Ozonoterapie intradiscală
Ozonoterapia este o un tip de intervenţie minim invazivă care vine în sprijinul pacientului prin tehnologia avansată de care dispune şi prin timpul de internare şi recuperare foarte mic.
Ozonoterapia intradiscală tratează protruzia discală, hernia de disc, deci deformarea discului intervertebral cu apăsarea discului pe nerv.
Ozonoterapia intradiscală este o intervenţie foarte uşoară şi durează mai puţin de o jumătate de oră. În tot acest timp, pacientul este treaz, iar intervenţia constă mai exact într-o puncţie a discului vertebral. Pentru pacient este practic o injecţie la nivelul spatelui, anestezia este locală, cu xilină. Intervenţia se face sub control imagistic, acul de puncţie fiind condus sub control angiografic până la nivelul discului intervertebral. Odată ajuns acul la acel nivel, se injectează ozonul intradiscal şi în jurul discului, apoi se face o încărcare locală cu ozon după care se scoate acul.
Pentru ozonoterapia discală se foloseşte un ac foarte fin, 21G, iar tubul este aşezat în aşa fel încât să existe un traiect până la nivelul discului afectat.
După intervenţie pacientul e condus în salon, unde râmâne două sau trei ore, după care poate să meargă acasă, pe propriile picioare. Seara are voie să facă duş, să îşi dea jos pansamentul şi să lase zona descoperită deoarece nu mai prezintă niciun risc. În ceea ce priveşte efectul tratamentului, rezultatele acestuia se văd cam în două sau trei săptămâni de la intervenţie. Este un efect chimic, local, care se instalează progresiv.